Pure 
Force Summer

Termesztés

Zárt termesztő üzem

Értékesítés

A kész terméket értékesítjük

Kutatás

Termékkutatás és fejlesztés

A kender (Cannabis sativa L.)

Az emberiség egyik legrégebben termesztett és legsokoldalúbb növénye. Több mint 6 ezer éves múltra tekint vissza, az idő előre haladtával más, és más volt a megítélése, a jövő iparának, és a gyógyászat egyik ígéretes lehetősége.
Közép-Ázsiából származik és innen terjedt el más kontinensekre. Kínában már i. e. 6500-ban elterjedt növény volt. Magját, olaját élelmiszerként, levelét, virágzatát gyógyszerként használták fel. Sen-nung császár, akit az első kínai farmakológusnak tekintenek, az i.e 2700-as években a kendert az egyik alap gyógynövénynek tekinti a gyógyászatban. Az i.sz 1-ben elkészült első kínai gyógyszerkönyvben a növényt több, mint 100 betegségre ajánlják, többek közt köszvényre, reumára, feledékenységre. I.e 1500-as évekből származó egyiptomi papiruszon olvasható, hogy a kannabisz képes kezelni a gyulladást. A gyógyászati alkalmazáson kívül a kender rostjából kötelet, textil, és papírt gyártottak.

Termékek

Kutatás

"Orvosi Cannabis CBD termesztése LED technológia alkalmazásával
-Szöllősi Péter Bence, vezető kertésztecnikus

Kutatásunk célja megtalálni azt a fényreceptet mely alkalmazásával a legjobb hatásfokkal termeszthető az alacsony THC tartalmú orvosi Cannabis. A zárt rendszerű növénytermesztésben azt egyik legfontosabb elem a megfelelő világítás. A hagyományos HPS és az új LED technológia közti lényegi különbség a fényspektrum szabályozhatósága. Egy modern LED technológiájú világítótest olyan spektrumú diódákkal van szerelve melyek összessége a kívánt fényreceptet biztosítja a termesztéshez. Emellett fontos kiemelni azt a lényegi különbséget is a két technológia között, hog​y nem hasznos energiahasznosulásuk mekkora mértékű, a hőtermelés illetve a növények által nem hasznosítható hullámhosszú fény kibocsátás képezi ezt az értéket. A kutatásunkban azonos genetikájú növényanyagot használunk. A kiválasztott anyanövényekről vegetatív módon tovább szaporított egyedeket alkalmazunk. Az előnevelésének azonos környezeti feltételekkel kell történni. máskülönben a kapott eredményeket befolyásolhatják. A virágzatokon analitikai laborvizsgálatokat végzünk annak érdekében, hogy termesztéstechnológiánk a legideálisabb legyen és a végtermékünket a legjobb minőségben tudjuk előállítani.

Egészségmegőrzés